Znate, ono što je stvarno važno jeste da su ljudi oko Vas sretni i zdravi.
Sve je ostalo poput kapi kiše na pijesku...
PAUL WALKER (1973.-2013.)

Upravljanje zdravljem i komunikacijom

ožujka 22, 2018


Poštovani čitatelji,

dobro došli na blog posvećen zdravlju i komunikaciji. Kao dugogodišnja praktičarka koja svakodnevno radi s ljudima i pacijentima, kao voditeljica udruge Jedra, suradnica na visokoškolskim institucijama, članica više državnih povjerenstava posvećene zdravlju, u najširem smislu, te kao osoba koja ovoj temi pristupa na brojne druge istraživačke i teorijske načine, odlučila sam svoje iskustvo, znanje i spoznaje podijeliti s vama.

Ovog puta to želim podijeliti putem ovog bloga i učiniti svoja promišljanja i promišljanja brojnih drugih teoretičara i praktičar svima dostupnim vjerujući da je ovo izvrstan način dijeljenja onoga što umijemo i znamo. Pristupajući na ovaj način do svih vas uvjerena sam da će pojedine objave imati svoje učinke i da će biti korisne kako pojedincima tako i stručnoj javnosti.

Važno je napomenuti, kako strogo žanrovski gledano, moje objave neće u potpunosti biti oblikovane samo u blog, tj. osobni doživljaj i primarno osobno iskustvo, mada će biti i takvih pristupa. Brojne objave bit će u formi kolumne jer će težiti da na stručan način opišu temu i kao takve više posluže stručnoj javnosti. U takvom pristupu, na ovoj stranici, koju nazivam svojim blogom, bit će integrirano više pristupa u smislu oblika izražavanja.

Zašto zdravlje i zašto komunikacija. Prije svega polazim od onoga što radim, znam i smatram najvažnijim segmentom opće ljudske vrijednosti. Zdravlje je najvažnije. Svi ga želimo, žudimo za njim, a cijenimo ga tek kada ga izgubimo. Talijanska poslovica bi rekla da je zdrav čovjek, ujedno i bogat čovjek, iako toga nije svjestan. S druge strane „ne može se ne komunicirati“. Svjetska zdravstvena organizacija definirala je komunikaciju kao jednu od pet vještina neophodnih za zdrav i sretan život. Polazeći i od te činjenice i od tog autoriteta, a još više polazeći od dvadesetogodišnjeg iskustva i teorijskih spoznaja, želim s vama podijeliti te vještine i znanje komunikacije u zdravstvu.

Zdravljem i komunikacijom treba upravljati. Zbog toga sam svoj blog i kolumne nazvala „Upravljanje zdravljem i komunikacijom“. Na kraju, vjerujem u pristup da svaka informacija ima svoj učinak. U duhu te istine zaplovimo u svijet spoznaja i tajni i upravljajmo zajedno zdravljem i komunikacijom.

Vaša Sandra
Pokreće Blogger.